Het zal je verbazen dat er genoeg geheimen in de fastfood industry zijn die je wel twee keer aan het denken zullen zetten voor je de drive-thru inrijdt. Nu is het begrijpelijk dat je je in tijdsnood vergrijpt aan deze makkelijke oplossing, maar natuurlijk wil je ook gezond leven. Met deze drie onderstaande feitjes wordt je misschien wel aan het denken gezet en misschien wel aangezet tot vaker uit je eigen keuken te eten.

1. Weggegooid voedsel

Restaurants kunnen het zich niet veroorloven om teveel eten weg te gooien en dit pakt onvoordelig voor jou uit. Veel gerechten zijn niet veilig nadat ze lange tijd verwarmd zijn geweest. Maar veel werknemers van fastfood ketens resetten gewoon de timer in plaats van het voedsel weg te gooien!

2. De voorbereiding

De meeste fastfood restaurants zullen beweren dat het voedsel vers wordt klaargemaakt en niet al van tevoren is klaargelegd. Je kunt er eigenlijk al van uit gaan dat dit niet waar is. De meeste producten zijn van tevoren voorgebakken en ingevroren. Wat het restaurant doet is opwarmen en serveren. Het risico is dat het eten niet goed voorgebakken is en je dus half gaar voedsel krijgt. Daarnaast weet iedereen dat vers eten beter smaakt dan voorgemaakt eten. Dus misschien betaal je wel teveel geld voor het eten dat je krijgt?

3. Neppe grill strepen

De strepen die je op je burger ziet zijn zeker weten niet echt. De meeste burgers worden op een platte plaat opgewarmd, met de grill markeringen vooraf al bedrukt. Nu zul je denken dat het vlees gewoon ‘voor gegrild’ is, niet is minder waar. De grill markeringen worden namelijk kunstmatig met kleurstoffen gemaakt voor de burgers naar de restaurants worden gebracht.

Het is altijd lastig ergens te eten waar je niet weet wat zich in de keuken afspeelt. Ga daarom na of je wel echt die junkfood wil eten waarvan je niet zeker weet of het wel goed bereid en voorbereid is.

Beeld: Wikimedia