Er zijn zo veel verschillende soorten gele etenswaren die verrukkelijk smaken en ook nog is passen binnen je wekelijks budget. Je weet wat ze zeggen: je zou ‘de regenboog’ moeten eten voor maximale gezondheidsvoordelen. En nu is het jouw kans inspiratie op te doen voor de gele kleur van de regenboog.

1. Bananen

Bananen zijn heerlijk als ontbijt en één van de gezondste gele vruchten die je kunt eten. Ze zijn lekker zoet, dus kunnen ze je verlangen naar een dessert wegnemen zonder onnodige caloriën en vet. Bananen bevatten enorm veel kalium, wat van belang is voor een goede bloeddruk. Daarnaast krijg je ook nog eens magnesium, vitamine C, foliumzuur en vitamine A binnen.

2. Mango’s

Mango’s zijn heerlijk tropisch en zoet. In de zomer zijn ze heel goedkoop en in de winter nog steeds betaalbaar. Deze gele fruit eten is de perfecte manier om even terug te denken aan je laatste strandvakantie. Natuurlijk is dat niet het enige voordeel. Mango’s dragen namelijk bij aan je dagelijkse hoeveelheid vezels, kalium, calcium, vitamine C, B- vitamines, vitamine A en vitamine K.

3. Gele paprika

Als er een groente is die vol met vitamine C zit, dan is het de gele paprika wel. Naast vitamine C krijg je ook kalium, magnesium en vitamine A binnen. Gele paprika is ook als ingrediënt erg veelzijdig. Je kunt ze in je salade gooien, op je burgers, in je soep en ga zo maar door. Natuurlijk bevatten gele paprika’s weinig calorieën en kun je dus genoeg eten!

4. Ananas

Alweer en tropische vrucht op de lijst. Zo veelzijdig als maar kan. Misschien ietwat lastig om te schillen en snijden, maar als je het eenmaal door hebt gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. Ananas is rijk aan vezels, calcium, magnesium, kalium, vitamine C, zink, foliumzuur, vitamine A en vitamine K. Hoe bedoel je voedingrijke vrucht? Uiteraard zijn er nog vele andere gezonde gele etenswaren, ken jij er een paar?

Beeld: Wikimedia