We eten graag allemaal biologisch, blijven liever weg bij de koolhydraten en houden krampachtig vast aan groenten, maar! Er zijn ook een paar verrassend gezonde producten die voor vandaag op de ‘no touch’ lijst gestaan zullen hebben. Een perfecte manier om je dieet te doorbreken, zonder dat echt te doen.

1. Bier

Inderdaad, bier op nummer één! Om maar aan te tonen hoe verassend deze lijst wel niet is. Al eeuwen krijg je te horen dat bier ongezond is vanwege de vele koolhydraten, het opgeblazen gevoel dat het veroorzaakt en dan het allergste: de gewichtstoename. Nu hebben onderzoekers in Griekenland ontdekt dat bier je lichaam niet kwaad, maar zelfs goed kan doen. De onderzoekers ontdekten dat 8 gram bier de cardiale gezondheid bevorderen, omdat de bloedvaten rond het hart worden verwijdt. Wie had dat gedacht? Let wel, het gaat om slechts één glas bier.

2. Popcorn

Nu gaat het niet om de extra boterachtige biscoop popcorn, maar om popcorn die geen boter, caramel of andere lekkere coatings bevat. ‘Gewone’ popcorn bevat namelijk anti-oxidanten net als in groenten en fruit. De antioxidanten helpen het risico op kanker verminderen en bevorderen het immuunsysteem.

3. Koffie

De goden zijt geprezen! Iedereen met een lichte (of zware) koffie verslaving kan nu opgelucht ademhalen, want jawel, koffie kan gezond zijn. Onderzoekers hebben ontdekt dat de cafeïne in koffie de zenuwfunctie verhoogd en daarmee de kans op de ziekte Parkinson en diabetes type 2 verminderd. Koffie bevat ook anti- oxidanten die de stofwisseling versneld en het lichaam helpt hydrateren. De creamers en suikers zijn natuurlijk nog steeds een no go. Wil je je koffie toch zoeter? Probeer dan eens kaneel (ook een gezond voedingsproduct).

4. Pistachenoten

Pistachenoten krijgen de laatste tijd erg veel positieve publiciteit. Deze kleine overheerlijke noten bevatten weinig calorieën en zitten boordevol voedingsstoffen in tegenstelling tot vele andere nootsoorten. Pistachenoten bevatten ook vele mineralen zoals koper, mangaan en vitamine B. Daarnaast zijn pistachenoten makkelijk te verwerken in gerechten!

Een waardevolle lijst waar iedereen iets aan kan hebben! Let er wel op te smullen in mate.

Beeld: Wikimedia