Je zult wel gehoord hebben dat een ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en je zult wel kunnen raden hoeveel belangrijker het is om gezond te ontbijten. Niet alleen goed voor je hormoonhuishouding, je geestelijke gezondheid, gewicht, maar ook je metabolisme en de gezondheid van je hart.

1. Eieren

Eieren zijn één van de belangrijkste ingrediënten voor een gezond ontbijt. Eieren zitten vol gezonde vetten, net genoeg proteïne, vitamine B, vitamine E en omega 3 vetten. Eieren kunnen ook helpen bij het tegengaan van depressies en zorgen ervoor dat je minder snel honger krijgt.

2. Haver

Haver heeft minder invloed op je bloedsuikerspiegel dan de meeste granen. Daarnaast is haver rijk aan vezels die ervoor zorgen dat je minder snel honger krijgt. Als je niet zo een fan bent van havers kun je ook quinoa gebruiken, die bijna dezelfde effecten heeft.

3. Chia zaden

Door chia zaden in de ochtend te eten wordt je lichaam voorzien van energie en het vasthouden van de energie. Daarnaast worden chia zaden gelly en groter als ze in aanraking komen met vloeistof, wat ervoor zorgt dat je al snel een vol gevoel krijgt. Door één of twee theelepels toe te voegen aan je smoothie zul je het verschil al merken!

4. Hennep

Één van de best vegetarische bronnen aan proteïne is hennep. Hennep zit vol voedingsstoffen zoals omega 3, magnesium, vezels en vitamine B. Ze zijn geweldig voor je spijsvertering en energie niveau. Hennep proteïne poeder kun je mengen in smoothies voor een unieke variant op een proteïne shake. Vier ingrediënten die je een heel eind op weg kunnen helpen om de dag energievol, gezond en positief te beginnen. Het mixen en matchen kan beginnen!

Beeld: Wikimedia