Je zult merken dat bij het boodschappen doen jouw mandje of karretje vaak dezelfde voedingsitems bevat als elke week. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeuren, maar er zijn enkele voedingsproducten die een beetje verwennerij rechtvaardigen.

1. Groenten en fruit

Of je ze nou bij een supermarkt of groenteboer koopt, groenten en fruit blijven een dure uitgave, maar omdat je gewoon weg niet fout kunt gaan met onze nummer één zijn ze het geld absoluut waard.

2. Scharreleieren

Natuurlijk willen we ook denken aan dierenrechten. Een klein gebaar is het kopen van scharreleieren in plaats van ‘kooi eieren’. Ze zijn iets duurder, maar geven kippen de vrijheid om lekker rond te scharrelen. Daarnaast zijn deze eieren gezonder dan de kooi eieren.

3. Vers brood

Brood in de supermarkt is vaak gemaakt met gebleekt meel, wat al de voedingsstoffen die brood te bieden heeft in rook doet opgaan. En dan nog de hoeveelheden zout en suiker die in het brood verwerkt worden om deze langer houdbaar te houden. Het kleine bakkertje op de hoek heeft hier gelukkig geen last van, omdat de broden met volkoren of tarwe meel gemaakt worden. Deze broden kosten iets duurder en zijn minder lang houdbaar, maar toch veel gezonder dan het brood in de supermarkt!

4. Chocolade

Goedkope chocolade die je in de supermarkt kunt vinden verzadigd je heel snel, omdat deze chocolade een hoge hoeveelheid aan suiker en vet bevat maar daartegenover is er een kleine hoeveelheid aan cacao in verwerkt. Om dit te vermijden kun je bij chocolatiers waar dan ook lekkere chocolade kopen, die veel meer cacao en veel minder suiker en vet bevat. Het zal je wat meer kosten, maar is absoluut het geld waard. Een kort maar krachtige lijst dat je misschien wel aan het denken zal zetten. Natuurlijk heb jij nog andere boodschappen waar je bereid bent meer geld voor neer te tellen. Mis jij nog iets op de lijst?

Beeld: Wikimedia