Nu de winter begonnen is kan het verstandig zijn lekker in de wol te kruipen en alvast te bedenken hoe je die vreselijke allergieën in de lente tegen kunt gaan. Natuurlijk kun je pilletjes bij de apotheek ophalen, maar er zijn ook natuurlijke manieren!

1. Citrusvruchten

Citrusvruchten zoals grapefruits en sinaasappels hebben een hoog gehalte aan vitamine C die de symptomen van allergieën kan helpen verlichten. 500 mg is de ideale hoeveelheid aan vitamine C. En daarnaast zijn citrus vruchten heerlijk!

2. Bessen en kersen

Bessen, kersen en donker gekleurde druiven bevatten anthocyanen die krachtige antioxidant en anti- inflammatoire eigenschappen bezitten. Deze helpen de symptomen van allergieën te verminderen. Houd je niet zo van bessen, kersen of donker gekleurde druiven? Probeer dan bieten, aubergine of paarse kool.

3. Kurkuma

Curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma heeft krachtige antioxidant en anti- onflammatoire eigenschappen die ontstekingsremmend werken. 1200 mg verwerken in jouw eten zal helpen ontstekingsreacties veroorzaakt door allergenen helpen voorkomen.

4. Boerenkool

Deze groene superfood bevat een grote hoeveelheid aan vitamines, antioxidanten, calcium en heeft ook nog is weinig calorieën. Daarnaast is boerenkool rijk aan carotenoïden, wat bekend staat als een stofje dat allergenen tegengaat. En niet te vergeten: boerenkool bevat ook vitamine C. Vitamine C voorkomt histamine en verhoogt de detox van histamine in je lichaam.

5. Knoflook

Knoflook smaakt niet alleen geweldig, het is ook nog eens een gezondheidsbooster die je immuunsysteem versterkt, helpt ontgiften en het antioxidanten niveau verhoogt. Knoflook staat bekend als een wapen dat helpt de symptomen van allergenen te bestrijden. Het eten van voeding dat allergieën tegengaat kan je lichaam versterken en ondersteunen bij het tegen gaan van allergieën. Het eten van alleen anti- allergeen voedsel zal waarschijnlijk niet voldoende zijn om de tranende ogen en jeukende huid tegen te gaan, maar het ondersteunt je lichaam wel met de juiste voedingsstoffen om de allergenen te bestrijden.

Beeld: Wikimedia