Of je nou hoofdpijn, spierpijn of chronische pijn hebt, je zult gegarandeerd op zoek zijn naar iets dat de pijn kan verlichten. En natuurlijke middeltjes zijn altijd beter dan chemische. Geloof het of niet, er zijn veel etenswaren die grote anti- inflammatoire eigenschappen bezitten die de pijn kunnen verhelpen.

1. Kurkuma

Kurkuma kent vele verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Er wordt zelfs gedacht dat kurkuma kanker kan helpen bestrijden! Door de grote hoeveelheden anti- inflammatoire voel je je binnen no time de oude. Brouw bijvoorbeeld je eigen thee met honing, citroen en een theelepel kurkuma en voel de pijn verdwijnen.

2. Kersen

Recent onderzoek heeft aangetoond dat pure kersentaart extract tien keer effectiever ontstekingen kan verlichten dan aspirine! Het is niet echt praktisch kersen extract in te nemen, daarom kan het eten van een kom met kersen een oplossing zijn. Je zult je in ieder geval wat beter voelen en de pijn zal aanzienlijk verminderen.

3. Selderij

Selderij en de zaden van selderij bevatten apigenine, wat zwellingen en ongemak veroorzaakt door pijn helpt te verlichten. Daarnaast is selderij gewoon goed voor je! Probeer eens op een paar stengels bleekselderij te kauwen of de stengels door een sapcentrifuge te halen en ontdek hoe de pijn verdwijnt.

4. Gember

We weten allemaal dat gember heel goed helpt tegen een oversturen maag, maar wist je ook dat je gember ook kunt gebruiken om spierpijn te verzachten? Dus als jij last hebt van een sportblessure of enige andere vorm van spierpijn, dan is gember een oplossing. Tussen de 500 en 1000 mg gember per dag kan al drastische veranderingen teweeg brengen.

5. Zalm

Zalm is, wat men noemt een vette vis en deze vetten zijn niet alleen goed voor onze lichaam maar ook voor de geest. De omega-3 vetzuren in zalm worden namelijk omgezet in een stof die helpt tegen de pijn te vechten en zwellingen tegen te gaan. En natuurlijk is zalm één van de lekkerste vissoorten die we kennen! Hopelijk vind jij iets in deze lijst die je pijn op een natuurlijke manier helpt verzachten. Ken jij nog etenswaren die kunnen helpen pijn te verzachten?

Beeld: Wikimedia