Heb jij vandaag even geen tijd om een statig diner te bereiden? Dan is de chicken coconut curry dé oplossing! Het is gemakkelijk, lekker en perfect voor zowel de warme als koude maanden. De mix van kokosmelk en rode curry zorgt voor een heerlijke Thai soep, zonder gedoe. Je kunt de pittigheid naar eigen smaak aanpassen, als je niet zo een fan bent van spicy food.

Het geweldige aan dit gerecht is dat je geen exacte maten hoeft te gebruiken. Een beetje van dit, een beetje van dat en voor je het weet heb je een heerlijke soep op tafel.

De enige Aziatische ingrediënten die je echt nodig hebt zijn red curry pasta en kokosnootmelk. Vissaus kun je als optie gebruiken.

Hoe lang je doet over het maken van de chicken coconut curry: 30 minuten

 

Wat heb je nodig?

2 eetlepels olijfolie

2 wortelen, geschild en fijngehakt

½ ui, fijngehakt

1 rode paprika, fijngesneden

1 kopje gekookt kippenvlees, fijngesneden

1 kop gekookte rijst

3 eetlepels bruine suiker

2 eetlepels rode currypasta

2 eetlepels vissaus

21 oz kippenbouillon (ongeveer 1,5 blikjes Swansons merk)

13.5 oz kan Aziatische kokos melk of room (ongezoet)

Optioneel: enkele takjes koriander

Let op: reserveer wat wortelen, rode paprika en koriander voor optionele garnering.

 

Instructies

In een middelgrote steelpan verwarm je de olijfolie op middelhoog vuur en bak je de wortelen, uien en rode paprika ongeveer 5 minuten.

Voeg de kip, rijst, bruine suiker, currypasta en vissaus toe en roer tot de currypasta volledig is opgenomen (ong. 2-3 minuten).

Giet de kippenbouillon en kokosmelk in de pan en roer voor een halve minuut goed door.

Laat het vuur middelhoog en laat de soep koken voor 15-20 minuten.

Serveer met een lepel kokosmelk en een paar fijngesneden stukjes wortelen en een plak van rode paprika voor de garnering.

En genieten maar!

Beeld: Instagram