Vrouwen zijn vaak onzeker over hun heupen. Zal de rits van die kokerrok nog wel dichtgaan? Zit die nieuwe spijkerbroek nou net te strak op de heupen? Nou, probeer deze stress te vermijden door de zeven slechtste voedingsartikelen voor je heupen te vermijden.

1. Roomijs

Elf lelijke grammetjes aan vet zitten er in een halve cup roomijs. Een halve cup! Dat is een verschrikkelijk grote hoeveelheid aan vet. Geef je niet over aan deze heerlijke delicatesse en bespaar jezelf van een hoog vetgehalte.

2. Kip burito take away

Kom maar op met de kaas, rijst, tortilla en zure room. En dan krijg je ineens een probleempje, want niet alleen bevat deze combinatie 19 gram vet, maar ook 1180 calorieën en 2900 mg sodium. Het meeste daarvan daalt rechtstreeks af naar je heupen en blijft daar zitten.

3. Hartige taart met kip

Laat je niet voor de gek houden door termen als boerderij geroosterde en wit vlees. Een halve hartige taart bevat namelijk al 510 calorieën en natuurlijk zal je geen halve, maar een heel taartje eten, wat je brengt op 1020 calorieën. Vertellen waar die calorieën eindigen zul je inmiddels al door hebben.

4. Fondue Kaas, kaas en nog eens kaas.

Alhoewel fonduen heerlijk is, kan het je leven aanzienlijk in gevaar brengen. Een kolossale 1300 calorieën maakt het namelijk letterlijk een killer gerecht. Blijf vooral bij de kaas vandaan als je doelt op een gezond leven.

5. Gekonfijte eend

Het mag dan wel Frans zijn, het is nog steeds vettig. Eend lijkt veel op kip, maar het is veel slechter voor je lichaam. 1000 welgetelde calorieën rijker ben je als je jezelf verwent met deze gevogelte.

6. Cheese burger

Helaas, staat op dit item op de lijst. Een cheese burger bevat namelijk veel verzadigde vetten die een verschrikking voor je lichaam zijn. Van het witte brood tot het rode vlees, van top tot bodem slecht voor je heupen!

7. Franse frietjes

Eindig of begin je maaltijd vooral niet met franse frietjes tenzij je een vulkaan van zetmeel in je lichaam wilt doen ontploffen. Daarnaast weet je nooit zeker in wat voor olie de frietjes gebakken zijn. Er zullen geheid punten op de lijst staan die je teleurstellen, maar laat je niet verleiden en houdt dat leuke jurkje die je deze kerst wil aandoen in gedachten!

Beeld: Wikimedia