Warning: include_once(): open_basedir restriction in effect. File(/public/sites/www.foodly.nl/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php) is not within the allowed path(s): (/home/annarnd501/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/annarnd501/domains/foodly.nl/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 14

Warning: include_once(/public/sites/www.foodly.nl/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): Failed to open stream: Operation not permitted in /home/annarnd501/domains/foodly.nl/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 14

Warning: include_once(): Failed opening '/public/sites/www.foodly.nl/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php81/usr/share/pear:/opt/alt/php81/usr/share/php:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/annarnd501/domains/foodly.nl/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 14
De beste cacao brownies – Foodly

De beste cacao brownies

Bij het lezen van de titel van dit recept ga je al watertanden! In dit recept wordt cacao niet genoemd als een welkome smaakmaker, maar als een eis. Voor de chewiest, candylike top. En ja hoor, op de redactie konden wij wel weggesleept worden.

De enige vet in deze brownie is die van de boter, dus geen boter van de chocoladereep die je normaal gesproken in een brownie zou doen.

Onderstaand het recept voor ongeveer 16 grote of 25 kleine brownies.

Wat heb je nodig?

  • 140 gram ongezouten boter
  • 250 gram suiker
  • 65 gram ongezoete cacaopoeder
  • ¼ theelepel zout
  • ½ theelepel puur vanille-extract
  • 2 grote koude eieren
  • 65 gram bloem
  • Optioneel: 75 gram noten of pecan noten

Instructies

  • Plaats een rooster in het onderste gedeelte van de oven en verwarm de oven op 325 graden.
  • Bedek de bodem en zijkanten van een 8 × 8-inch vierkant bakblik met bakpapier of folie, waardoor een overhang aan twee tegenovergestelde zijden is.
  • Meng de boter, suiker, cacao, en zout in een middelgrote hittebestendige kom en zet de kom in een grote koekenpan van sudderend water. Roer van tijd tot tijd tot de boter is gesmolten en het mengsel glad en warm genoeg is (wanneer je je vinger snel uit het mengsel wilt halen als je test of het warm is).
  • Haal de kom uit de pan en wacht tot het mengsel warm, maar niet heet meer is. Het mengsel ziet er op dit punt vrij zanderige uit, maar wees maar niet bang – zodra de eieren en bloem worden toegevoegd wordt het mengsel glad.
  • Roer de vanille met een houten lepel. Voeg de eieren een voor een toe en roer krachtig na het toevoegen van elk ei. Wanneer het beslag er dik, glanzend en goed gemengd uitziet, voeg je de bloem toe en roer je tot je de bloem niet meer kunt zien. Roer nog ongeveer 40 slagen verder met een houten lepel, of rubberen spatel. Roer ten slotte de noten -indien gebruikt- door het mengsel heen.
  • Verspreid het mengsel daarna gelijkmatig in de beklede pan.
  • Bak de brownie 20 tot 25 minuten en controleer dan met een tandenstoker of het centrum licht vochtig met beslag eruit komt. Als dit het geval is kun je de brownie volledig laten afkoelen op een rooster. Dit is belangrijk om de brownie in strakke lijnen te kunnen snijden.
  • Na het afkoelen kun je de brownie aan de uiteinden van het bakpapier uit de pan tillen.
  • Plaats de brownie op een snijplank en snijdt in 16 of 25 vierkantjes.

Makkelijk en overheerlijk! Probeer het morgen nog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *