Als je alcohol drinkt, gebeurt er van alles met je lichaam. Je remmingen worden minder, je stemgeluid wordt harder en onvermijdelijk wordt je de volgende dat wakker met een dof, schedelbrekend geklop in je kop. Om nog maar niet te spreken over de golven van misselijkheid bij elke beweging die je maakt. Kort gezegd: Een kater uit de hel!

Gelukkig is vanuit China een geheim medicijn overgewaaid. En nog gelukkiger is dat medicijn zo goed als overal te krijgen voor heel weinig geld. Dus het kan geen kwaad om hier een voorraadje van in huis te halen de komende feestmaand. En drie keer raden wat het is:

Sprite!

De Chinese onderzoeker Hua-Bin Li en zijn collega’s van de Sun Yat-Sen universiteit onderzochten 57 drankjes in hun lab en ontdekten dat Sprite het beste drankje is om de symptomen van je kater te bestrijden.

Hoe het werkt:

Ethanol (of de andere Wodka-shot die je vannacht achterover gooide) wordt in jouw lichaam door enzymen omgezet in aceetaldehyde. Dit stofje wil je zo snel mogelijk uit je lichaam hebben, omdat dit stofje verantwoordelijk is voor de ergste symptomen van je kater. Door het drinken van Sprite en Koolzuurhoudend water wordt het proces versneld waarmee de aceetaldehyde door je lichaam verwerkt wordt.

Hoewel er nog veel meer onderzoek nodig is voordat de wetenschap dit officieel kan maken, staat niets jou in de weg om alvast te experimenteren en te ontdekken of het echt werkt!

Zo ja, laat het ons weten, want we kunnen alle hulp gebruiken om een beetje levend richting 2015 te gaan!

Beeld: Wikimedia