Warning: include_once(): open_basedir restriction in effect. File(/public/sites/www.foodly.nl/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php) is not within the allowed path(s): (/home/annarnd501/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/annarnd501/domains/foodly.nl/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 14

Warning: include_once(/public/sites/www.foodly.nl/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): Failed to open stream: Operation not permitted in /home/annarnd501/domains/foodly.nl/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 14

Warning: include_once(): Failed opening '/public/sites/www.foodly.nl/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php81/usr/share/pear:/opt/alt/php81/usr/share/php:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/annarnd501/domains/foodly.nl/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 14
Lekker toetje met slagroom en banaan – Foodly

Lekker toetje met slagroom en banaan

Dit lekkere toetje is niet heel goed voor je dieet, maar af en toe heb je gewoon iets zoets en ongezonds nodig. En geloof ons, als je dit toetje hebt gegeten, vind je het echt niet erg om de volgende dag iets langer op de loopband te staan, zo lekker is het!

Aan keukenmateriaal heb je niet veel nodig.  Het enige wat je nodig hebt zijn 4 leuke glaasjes, een pannetje, een keukenmachine en een mixer.  De keukenmachine kan je ook gewoon inwisselen voor een vijzel.

Wat heb je nodig?

  • 250 ml slagroom
  • 40 gram suiker
  • 15 ml water
  • 1 zakje klop-fix
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 bananen
  • 10 digestieve koekjes

Hoe maak je het?

Stap 1:

Doe de suiker en het water in een pannetje en zet deze op het vuur. Dit hoef je niet te roeren.

Stap 2:

Na een paar minuten zullen er belletjes tevoorschijn komen die langzaam bruin kleuren. Wanneer deze licht bruin zijn moet het vuur uit en koel je het af met 70 ml slagroom.

Stap 3:

De karamel en het slagroom moeten geklopt worden tot het een egaal bruine mix. Vervolgens laat je het mengsel verder afkoelen.

Stap 4:

Met een mixer klop je 180 ml slagroom met het zakje klop-fix stijf.

Stap 5:

Maal de koekjes fijn. Dit kan met een keukenmachine, maar het kan ook met de hand en een vijzel. Verdeel daarna de helft van de koekkruimels over de bodem van de glaasjes. Doe er daarna een beetje karamel overheen.

Stap 6:

Snijdt de bananen in schijfjes en besprenkel deze met citroensap.

Stap 7:

Leg op de karamel in de glaasjes een laagje banaan. Schep hier wat slagroom op en strijk het dan glad. Herhaal deze volgorde over de andere drie glaasjes (koekkruimels, karamel, banaan en slagroom). Garneer met wat extra karamel en koekkruimels.

Beeld: Pixabay

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *