Wanneer je wilt afvallen begint het allemaal bij je eetgewoonte. Veel mensen hebben de neiging om elke dag twee uur in de sportschool te gaan staan, wanneer zij willen afvallen en vergeten hierbij hun eetpatroon aan te passen. Daarom hebben wij hier de slechte eetgewoontes die het meest voorkomen voor jullie op een rijtje gezet. Zo weet je waar je in het vervolg op moet letten, wanneer je die overtollige kilo’s wilt tegengaan.

 1. Onderweg eten
  Wanneer je veel reist en zeker als je ook nog tot laat reis is de kans dat je slechte dingen onderweg eet heel groot. Probeer daarom altijd iets gezonds in je tas te hebben, zodat je dat kunt eten in plaats van een slechte snack.
 1. Grote porties
  Omdat je lichaam niet meteen doorheeft wanneer je vol zit, moet je op tijd stoppen met eten. De kans dat je teveel eet is heel groot, maar er is een makkelijke manier om dit te voorkomen. Gebruik kleinere borden, hierdoor kan je minder opscheppen en eet je dus minder.
 1. Stress
  Veel mensen zijn emotie eters, wanneer zij verdrietig en boos of juist gestrest zijn, hebben zij de neiging om troost te zoeken in eten. En zonder erbij na te denken, stoppen zij van alles in hun mond en vaak zijn dit niet de meest gezonde dingen. Probeer dit te voorkomen door een rustig momentje voor jezelf te pakken, ga bijvoorbeeld sporten om je agressie kwijt te kunnen.
 1. Maaltijden overslaan
  Vaak denken mensen dat zij zo weinig mogelijk moeten eten om af te vallen, maar dit is niet waar! Een maaltijd overslaan is heel ongezond. Je lichaam komt dan in de hongerstand en dat wil je niet. Ook zorgt dit ervoor dat wanneer je dan eenmaal weer gaat eten, dat je dan juist drie keer zoveel weegt dan dat je eerst deed. Je moet gewoon normaal eten, als het maar gezond is.

Beeld: Pixabay