Dit gerecht is zo bevredigend, gezond en vegetarisch. Daarnaast kan het doorgaan voor lunch, maar ook voor diner. Wat het echt is? Een geïnspireerd ontbijt van de Mexicaanse boerderijen.

De smaak van verkoolde Poblano paprika’s in combinatie met een dieprode tomaten gebaseerde chili saus is overweldigend. De saus zelf heeft een rijke complexiteit die de paprika’s, eieren en avocado complimenteert en de verschillende smaken en texturen prachtig bij elkaar brengt. Om de maaltijd af te maken kun je wat maïs tortilla’s boven een open vuur toasten.

Wij hopen dat je dit heerlijke gerecht gauw eens zult uitproberen. Van de eerste tot de laatste hap de perfecte combinatie!

Wat heb je nodig?

  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 grote poblano paprika’s
  • 4 eieren
  • 1 kop geraspte Monterey Jack kaas
  • 1 middelgrote rijpe avocado, zaad en pit verwijderd en in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 8 kleine maïs tortilla’s
  • Tomaat chili saus (recept onderstaand)*

*Tomaat chilisaus recept

  • Eén 14,5 ounce blik tomaatblokjes
  • ¼ kopje water
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel knoflook zout
  • 1 kip bouillonblokje

*Saus instructies

  • Roer de tomaten, water, chilipoeder, komijn, cacaopoeder, knoflook zout en bouillonblokje aan in een kleine pan en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en kook gedurende 7 minuten.
  • Pureer het hete mengsel zorgvuldig met een hand staafmixer, standalone mixer of keukenmachine.

Instructies

  • Sprenkel de olijfolie op een papieren handdoek. Wrijf de droge, schone poblano paprika’s met de olie gedrenkte papieren handdoek. Rooster elk paprika direct op een gasfornuis op middelhoog vuur, draai af en toe totdat de paprika’s een beetje zijn verkoold. Zet de paprika’s opzij.
  • Snijd de geroosterde poblano paprika’s door de helft in de lengte. Verwijder de steel en zaden.
  • Plaats vier ovenvaste omrande borden of kommen op de top van een bakplaat.
  • Verdeel de tomaat chili saus over de middelgrote ovenvaste borden of kommen. Gebruik hiervoor per bord 2 eetlepels. Bewaar de overgebleven saus. Die heb je later nodig.
  • Plaats op elke bord een halve paprika over de saus met de verkoolde kant naar beneden.
  • Breek zorgvuldig een ei over de paprika’s.
  • Strooi twee eetlepels geraspte kaas over de eieren en een aantal van de rode saus.
  • Bak de gevulde poblanos 8-10 minuten totdat het wit van de eieren gaar zijn en de dooiers nog lopend. Haal de borden uit de oven.

 Garneer de paprika’s met:

  • ¼ van de plakjes avocado
  • ½ eetlepel van de resterende tomaten chili saus
  • ½ eetlepel gehakte peterselie.

En laat je smaakpupillen meevoeren naar de prachtige Mexicaanse boerderijen.