Iedereen heeft wel van die stressvolle dagen. Deadlines op het werk of een onverwachte vergadering die jij moet houden of een verhuizing die eraan zit te komen. Iedereen maakt het zo nu en dan mee.

Veel mensen eten wanneer ze stress hebben en dit is niet altijd even fijn voor je lichaam. Maar om je te helpen hebben opgezocht wat je nu wél kunt eten, zonder je later schuldig te voelen. En het voordeel is dat deze voedingsmiddelen stress tegengaan!

Havermout met bessen en walnoten

Havermout helpt niet alleen je stemming in balans te houden, maar zit ook nog eens vol met vitamine B. De bessen geven je een gezonde dosis Vitamine C en de walnoten zitten vol met geluk stimulansjes. Precies wat je nodig hebt tijdens stressvolle dagen!

Kop heet water met citroen

Weet je al in de ochtend dat je een overvolle dag hebt? Waardoor de kans op stress groot is? Bereid je dan goed voor door de dag te beginnen met een kop warm water met citroen. Dit stimuleert je lichaam en helpt je wakker te worden!

Donkere chocolade 

Goed nieuws want ook chocola helpt tegen stress! Chocolade vraagt aan de hersenen feel-good chemicaliën vrij te laten en verlaagt de bloeddruk. Ga wel voor chocola met minstens 70% cacao, want deze helpt het beste.

Hardgekookte eieren

Eieren bevatten een bepaalde stof die het geheugen scherp houdt. Begin je dag met een lekker eitje of neem het als tussendoortje wanneer je een oppepper nodig hebt.

Beeld: Pixabay