Vitamine D is niet een standaard vitamine, vitamine D is een hormoon die je lichaam aanmaakt met behulp van zonlicht. Vitamine D gaat depressies tegen, versterkt je immuunsysteem en houdt je botten sterk. Het tekortkomen van vitamine D kan zelfs op lange termijn zorgen voor dementie. Ben je nu bang een tekort aan vitamine D te hebben en besluit je even supplementen achterover te slaan? Bekijk dan eerst de natuurlijke oplossing om je vitamine D inname te bevorderen.

1. Zalm

Vis is één van de beste manieren om je vitamine D inname te bevorderen. En een van de gezondste vissen is zalm. Zalm bevat niet alleen hartstikke veel voedingsstoffen, maar bevat ook de meeste vitamine D. Wilde zalm is de beste keuze, zoals je onderhand zult weten. Maar zelfs gekweekt zalm is goed voor vitamine D.

2. Melk

Het zal je niet verbazen melk op de lijst te zien staan. Als klein kind zul je vaak gehoord hebben dat het belangrijk is melk te drinken om je botten sterk te maken. Het gaat hier niet om zuivel of geen zuivel, maar puur om bronnen van vitamine D en melk is absoluut een grote vitamine D tank.

3. Eieren

Hier zul je niet teveel van willen eten, maar twee eieren is voldoende om het maximale eruit te halen. Het is overbodig mee te geven dat scharreleieren beter zijn dan kooi- kip eieren.

4. Varken

Als je een vleeseter bent kun je door meer varken te eten je vitamine D inname opkrikken. Drie ons varken geeft je het meeste vitamine D. Vooral de ribben van een varken bevatten het meeste vitamine D. Het is wel een ruilhandel, omdat de ribben ook het meeste vet bevatten. Houdt in gedachten dat een gevarieerd en gebalanceerd eetpatroon de sleutel tot succes is. Het heeft geen nut je vol te stoppen met een bepaald product, omdat je niet van de ene op de nadere dag voorzien zal zijn van alle vitamines en mineralen die je nodig hebt. Dat gezegd hebbend kan deze lijst heel goed van toepassing komen.

Beeld: Wikimedia