Warning: include_once(): open_basedir restriction in effect. File(/public/sites/www.foodly.nl/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php) is not within the allowed path(s): (/home/annarnd501/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/annarnd501/domains/foodly.nl/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 14

Warning: include_once(/public/sites/www.foodly.nl/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): Failed to open stream: Operation not permitted in /home/annarnd501/domains/foodly.nl/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 14

Warning: include_once(): Failed opening '/public/sites/www.foodly.nl/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php81/usr/share/pear:/opt/alt/php81/usr/share/php:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/annarnd501/domains/foodly.nl/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 14
4 Foods die je helpen tijdens de PMS – Foodly

4 Foods die je helpen tijdens de PMS

Okay, je hebt een opgezwollen buik, je hebt kramp en je bent niet te genieten: Welkom in de wereld van de PMS, oftewel het premenstruaal syndroom. Die periode net voor je ongesteld moet worden is soms niet om uit te houden. Gelukkig kun je net iets meer doen dan wat pijnstillers slikken tegen het ongemak. Ook met de juiste voeding kun je veel van de PMS-symptomen bestrijden.

1. Broccoli

Zet deze maar bovenaan de lijst van anti-PMS Foods. Broccoli heeft vele gezondheidsvoordelen die vrouwen helpen om PMS te bestrijden, zoals calcium, vitamines A, C, B6 en E, calcium, kalium en magnesium. De vitamines helpen om de effecten van een onrustige hormoonspiegel te reguleren. Broccoli heeft ook veel vezels, wat helpt om je oestrogeenniveau en spijsverteringsstelsel te reguleren, waardoor het opgeblazen gevoel afneemt.

2. Pompoenzaden

Pompoenzaden zijn rijk aan voedingsstoffen die de effecten van PMS kunnen verminderen. Een handjevol pompoenzaden bevat 75 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium en maar liefst 85 procent aan mangaan. Magnesium helpt je stemming verbeteren en door mangaan neemt de spanning en irritatie af.

3. Tik een eitje

Eieren zijn echte voedingsstofbommen, een bron van vitamines D, B6 en E. Vitamines D en B kunnen helpen bij het bestrijden van PMS-symptomen. Vitamine E is van invloed op de hersenstofjes die PMS veroorzaken.

4. Bananen

Bananen zijn rijk aan vitamine B6 en kalium. Hierdoor zul je minder water vasthouden en minder last hebben van een opgeblazen gevoel. Bij een gebrek aan kalium kunnen je spieren samentrekken, wat die kenmerkende maagkramp veroorzaakt. Slechts één banaan is voldoende om de kalium te vervangen die je in twee uurtjes sporten verliest. Maar mocht je niet er niet dol op zijn, dan heb je aan sinaasappels ook een goed alternatief.

Dus dames, hopelijk helpen deze tips je om die donkere dagen van de maand door te komen. Laat ons weten of het werkt.

STERKTE!

Beeld: Wikimedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *