Wist je dat de beste voedingsmiddelen voor platte buikspieren er ook voor kunnen zorgen dat je je bij het opstaan slanker voelt? De onderstaande vier voedingsmiddelen verminderen een opgeblazen gevoel, bieden voldoende voeding en slanken de buikstreek af. Dus wat zijn deze mysterieuze voedingsmiddelen dan?

1. Eieren

Één van de beste voedingsmiddelen zijn eieren, omdat ze natuurlijke vetverbranding elementen bevatten, zoals eiwitten. Ook bevatten eieren aminozuren die de bouwstenen van je cellen vormt. Studies hebben uitgewezen dat het eten van eieren in de ochtend daadwerkelijk helpen minder en gezonder te eten.

2. Appels

Appels zijn een verborgen wonder fruit, omdat elke appel uit 5 gram vezels en pectine bestaat, een natuurlijke vetverbander. Dat is heel veel voor zo een kleine appel! Appels hebben ook een laag suikergehalte, waardoor ze minder calorieën bevatten dan andere vruchten. Studies hebben aangetoond dat mensen die een appel eten als onderdeel van een dieet meer gewicht verliezen dan degenen die appels op de plank laten liggen.

3. Noten

Alhoewel noten veel vet bevatten, is het een goede manier om je dagelijkse hoeveelheid gezonde vetten binnen te krijgen. Alle noten bevatten zowel vezels als eiwitten die helpen om je bleodsuikerspiegel te stabiliseren. Ook helpen noten ‘trek’ weg te nemen. De beste noten die je kunt nuttigen zijn amandelen, walnoten en pistachenoten.

4. Bessen

Een grote mate aan antioxidanten en weinig suiker maken bessen tot één van de beste vruchten. Elke dag een kopje bessen in je dieet opnemen helpt je bloedsuikerspiegel stabiliseren en de spijsvertering te versnellen. Dit zorgt er weer voor dat je geen last krijgt van een opgeblazen gevoel. Kleine veranderingen kunnen voor een grote verandering zorgen. Ben jij klaar om kleine aanpassingen in jouw eetpatroon te beginnen?

Beeld: Wikimedia