“After life gave you lemons, it will give you lavender.” En ook daar maken wij limonade van! Na de citroensiroop limonade van vorige week, hebben we nu een nieuwe limonade variant, namelijk een lekkere lavendelsiroop.
Je hebt kunt de lavendelsiroop lekker in je yoghurt bij je ontbijtje doen, in je thee én je kunt het gebruiken om limonade van te maken. Net als het recept van vorige week is ook deze variant weer makkelijk te maken.
Wat heb je nodig voor 200 ml?
- 1 kopje suiker
- 2 kopjes water
- 1 eetlepel lavendel
Hoe maak je het?
Stap 1:
Doe de suiker en het water in een steelpan en voeg de lavendel toe.
Stap 2:
Breng het mengsel kort aan de kook, totdat alle suiker is opgelost.
Stap 3:
Haal het pannetje van het vuur, want anders krijg je karamel.
Stap 4:
Laat de lavendelsiroop nog even een uurtje trekken.
Stap 5:
Haal de siroop door een zeef en je bent klaar.
Stap 6:
ENJOY!