Voor veel mensen is de lunch een gedachte achteraf. In plaats van vooraf een maaltijd te bedenken en voorbereiden, rennen we naar de snackbar of de broodjeszaak voor een hapje dat we eigenlijk niet willen eten. Probeer de lunch eens te zien als een kans om jezelf op te laden en bij te tanken. Neem voor de verandering eens een moment de tijd om je lunch samen te stellen, op basis van je jij je de volgende dag zal voelen en als morgen dan de middag aanbreekt, zul jij genieten van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd. Als je jouw lichaam de juiste voedingsstoffen geeft, zul je meer energie hebben en houden om de rest van de middag productief door te komen. Hieronder 5 lekkere lunchtips voor een echte energie-boost:

1. Tuinsalade met Kaas

Knapperig groen met verse groenten en kruidige yoghurtkaas geven je de proteïne en vezels die je nodig hebt in de middag.

2. Kalkoensalade wrap

Dit is geen standaard wrap. Deze lunch biedt vitaliserende voedingsstoffen van sappige kalkoen, knapperige groenten en een smakelijke tortilla.

3. Kip-appel worstjes en pasta soep

Bij soep denk je niet gauw aan een energie-booster, maar als je er meergranen macaroni aan toevoegt, en kip-appel worstjes en verse groenten, wordt het ineens een serieuze energiebom!

4. Knapperige Tofoe-sandwich met pinda-gember saus

Ingrediënten als tofoe, volkorenbrood en pindakaas maken van deze sandwich een blijvende energiebooster.

5. Quinoa salade met geroosterde amandelen

Een van de meest voedzame producten is quinoa. Het zit boordevol koolhydraten, vezels en proteïne, en heeft een heerlijke nootachtige smaak.

Beeld: Wikimedia