Heb je amandelen nog niet liggen in je kast? Dan is het slim om dat vanaf nu te veranderen. Noten zijn gezond en dus handig om bij je te hebben. Lees je het artikel terwijl je ondertussen naar de winkel rent? Dit is waarom je amandelen bij je moet hebben!

1.Veel proteïne & vitamine E
Amandelen bevatten veel proteïne en wordt dus ook veel gegeten door veganisten en vegetarisch. Zo krijgen zij op die manier de normale hoeveelheid toch binnen. Daarnaast zijn de amandelen rijk aan vitamine E. Vitamine E zorgt ervoor om de huid, hart en spieren gezond te houden.

2. Gezonde snack
Het is moeilijk om als tussendoor niet te snacken. Verander je ongezonde snacks naar amandel noten. De amandelen zijn een goede vervanging en zijn nog eens lekker.

3. Bescherming tegen diabetes
Uit onderzoek van wetenschapper Michelle Wien helpen amandelen ons te beschermen tegen diabetes. De noten helpen balans te creëren met je glucose. Hierdoor loopt het proces veiliger.

4. Effectief bij het afvallen
De amandel noten bevatten stoffen die in het lichaam moeilijk verteerbaar zijn. Hierdoor neemt het lichaam weinig calorieën op. Daarnaast versnelt de stofwisseling door het eten van deze noten.

5. Vol met antioxidanten
Oxidanten beschermen onder anderen stress. De meest effectieve oxidanten zitten in het bruine laagje van het vel.

6. Bloeddruk
In de amandelen zit magnesium en magnesium helpt bij het verlagen van de bloeddruk. Door een te hoge bloeddruk heb je kans op een hartaanval, nierfalen of beroertes.

Dus kortom: amandelen kunnen niet ontbreken tussen je ontbijt en lunch.