Soms heb je gewoon zin in heerlijke en zelfgemaakte pannenkoeken, soms heb je zin in een pannenkoek in de avond, maar ook op een zaterdag of zondag ochtend na een leuk avondje stappen zijn pannenkoeken heerlijk. Ze vullen goed en zijn lekker zoet en laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal iets zoets op zijn tijd nodig!

Benodigdheden (10 stuks)

  • 125 gr tarwebloem
  • 2 ½ tl bakpoeder
  • 240 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 el gesmolten boter
  • snuf zout
  • rietsuiker
  • boter om in te bakken

Hoe maak je het?

Stap 1:          

Meng de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar.

Stap 2: 

Voeg 1 ei toe en de helft van de melk en mix dan alles door elkaar.

Stap 3:

Voeg de rest van de melk en het tweede ei toe en klop het beslag glad.

Stap 4:

Voeg de gesmolten boter toe en roer het geheel nog een keer door.

Stap 5:

Snij de banaan in plakjes en leg deze in de pan. Strooi hier wat rietsuiker over heen en bak de banaan aan beide kanten goudbruin.

Stap 6:

Verdeel in een andere pan ongeveer 3 lepels beslag over de bodem van de pan. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

Stap 7:

Serveer de pannenkoeken met gebakken banaan en stroop en genieten maar!

Beeld: Pixabay