Ja, het schijnt waar te zijn. Het gewicht van een voedselblogger heeft invloed op de geloofwaardigheid van de posts die zij op hun website posten. Dit is gebleken uit een onderzoek.

Volgens dit onderzoek zit het namelijk zo: Wanneer een blogger overgewicht heeft, worden lezers sceptisch over de informatie die zij lezen. Dit is in tegenstelling tot slanke bloggers. Zelfs wanneer de informatie zo goed als helemaal hetzelfde is, zullen lezers eerder de slanke blogger geloven, dan de blogger met overgewicht.

Een voorbeeld van één van de experimenten van het onderzoek was, dat 230 deelnemers in twee groepen werden verdeeld. Beiden groepen kregen tien recepten te zien, met een foto van de blogger erbij. Eén groep zag bij het recept, een foto van een slanke vrouw. En de andere groep zag een foto met dezelfde vrouw, alleen dan met overgewicht. Het was aan de 230 deelnemers of de maaltijd gezond was of niet.

De onderzoekers van dit onderzoek konden tot de conclusie komen dat de foto van de vrouw met overgewicht ervoor zorgde dat het gerecht als minder gezond werd aangewezen.

Wat denk jij hiervan? Denk jij dat dit klopt of kan jij je niet voorstellen dat zoiets invloed heeft? of zou moeten hebben? Laat het ons weten!