Wanneer we haast hebben of geen zin hebben om te koken, eten we allemaal weleens een kant en klare maaltijd. De supermarkten liggen er vol mee en vaak zien deze maaltijden er ook heerlijk uit. En het is ontzettend makkelijk omdat je niks meer hoeft te doen, wat het nog aantrekkelijker maakt.

Alleen staan we er nooit bij stil wat ze allemaal in deze maaltijden stoppen, maar wij geven jullie nu nieuwe informatie over deze maaltijden, waardoor je toch nog een keertje nadenkt voordat je dit weer in je mond stopt.

1. Kaas op je pizza
Wie houdt er nou niet van een kant en klare pizza op z’n tijd? En dan vooral een pizza met lekker veel kaas. Helaas is het alleen geen echte kaas dat op de pizza zit maar analoogkaas. Dit is een product dat bestaat uit palmolie , melkeiwit en zetmeel. De reden dat ze deze ‘kaas’ gebruiken?  Het is veiliger dan kaas en smelt anders dan echte kaas waardoor het er mooier uitziet voor de consument. Ook is het een stuk goedkoper en dit is een voordeel voor de fabrikanten.

2. Haar in je brood
Konden we dit maar ontkennen, maar helaas is het zit er echt haar in je brood. Het ingrediënt L-Cysteine is een aminozuur dat gemaakt wordt van dierlijke producten, zoals eendenveren of haar. De reden waarom dit in brood zit? Het wordt gebruikt om structuur te geven aan rijzend brood. Gelukkig zit het niet in al het brood. Als je wilt weten of het in jouw favoriete bammetje zit, let je op het E-nummer E-920.

3. Bier bevat vis
Bierliefhebbers opgelet, wisten jullie dat er in een biertje vislijm zit? Het wordt gebruikt om de bier helder te maken.  Door de vislijm         worden de vieze ingrediënten uit de bier gevist, dus eigenlijk is het alleen maar beter dat er vislijm wordt gebruikt. En gelukkig  proef je er niks van, dus maak je vooral geen zorgen en drink lekker bier.

4. Roze koeken
Een lekkere roze koek naar binnen werken is minder onschuldig dan je zou denken. En dan hebben we het niet over de bom calorieën die je binnen krijgt. Deze koeken hebben die mooie roze kleur niet zomaar. De roze kleurstof wordt gehaald uit een luizensoort in Zuid-Amerika. In die lekkere koeken zitten dus luizen. Liever geen luizen in je koek? Vermijdt dan het E-nummer E120.

5. Kip opgepompt met water
Je denkt dat je een lekker zwaar stuk kip hebt gekocht, alleen is dat niet het Maar gelukkig kan je ook dit ontlopen. Want wanneer de kip is opgepompt met water, mag het geen ‘vers vlees’ meer genoemd worden. Dus staat er iets als ‘vleesproduct’, dan weet je genoeg…

Beeld: Pixabay