In deze beignet zul je weinig deeg en meer broccoli tegenkomen. Een overheerlijke, maar gezonde beignet! Twee woorden die je niet snel samen in een zin zult tegenkomen. Toen wij op de redactie dit recept tegen kwamen konden we niet anders dan deze met jou delen.

De broccoli wordt niet geraspt of gepureerd, maar in kleine herkenbare stukjes gesneden, gebonden in een beslag van eieren, parmezaanse kaas en bloem.

Wat heb je nodig voor dit heerlijke gerecht?

  • 225 gram verse broccoli
  • 1 groot ei
  • ½ kop (65 gram) bloem voor alle doeleinden
  • 1/3 kop (30 gram) fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel zeezout
  • Een snufje rode peper
  • Olijfolie of plantaardige olie om te frituren

Instructies

  • Bereid je broccoli voor: snijd de brocolli fijn, ½ inch en zorg ervoor dat je 3 cups broccoli hebt.
  • Stoom de broccoli tot het zacht is, maar niet papperig. Ongeveer 5-6 minuten
  • Giet de broccoli af en laat het even afkoelen
  • Klop het ei, voeg de bloem, kaas, knoflook, zout en peper toe. Voeg dan de ietwat afgekoelde broccoli toe. Klop het geheel niet helemaal fijn, maar zorg dat de broccoli nog zichtbaar is.
  • Verwarm een stevige pan. Voeg een flinke scheut olie toe om de beignets te kunnen bakken.
  • Als de olie warm is, schep dan ongeveer ter grootte van twee eetlepels deeg uit je kom en plaats die in de verhitte pan. Maak het deeg wat platter door er met een spatel lichtjes op te drukken
  • Laat het deeg ongeveer 2-3 minuten aan de ene kant en 1-2 minuten de andere kant goudgeel bakken.
  • Vervolgens haal je de beignets uit de pan en leg je ze op keukenrol om uit te lekken.

En geniet van dit heerlijke hapje broccoli! Een ingrediënt die je niet vaak in recepten tegenkomt en daarom extra speciaal is.

Beeld: Instagram