Yoghurt granola fruit taart lijkt op een dessert, maar dat is het niet. Wat als wij je vertellen dat dit een ontbijt is verkleed als een dessert, met alle voordelen van dien. Gemaakt met een muesli korst, een klein beetje honing en kokosolie, gevuld met een beetje gezoete Griekse yoghurt en gekroond met een beetje fruit maakt deze taartjes een lust voor het oog en de smaakpupillen.

Bereidingstijd: 22 minuten

 

Wat heb je nodig?

1 ½  kopjes muesli

2 eetlepels kokosolie (gesmolten)

½  eetlepel honing

1 ½  kopjes Griekste yoghurt

1 kopje vers gesneden fruit

optionele toppings: honing, agavesiroop, ahornsiroop, gehakte noten, chia zaden, kokos vlokken, verse munt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 350 graden C.
  • Om de korst te maken: voeg de muesli, kokosolie en honing toe in een keukenmachine. Pulseer de muesli totdat de kruimels heel fijn zijn.
  • Spuit royaal 6 kleine ramekin vormen met non-stick spray.
  • Voeg tussen de ¼  en 1/3  kopje kruimels toe aan elke kom. Druk de kruimels stevig neer met een platte maatbeker.
  • Bak de korsten gedurende 12 minuten.
  • Verwijder de korsten uit de oven en laat de schelpen volledig afkoelen.
  • Vul elke schelp met yoghurt.
  • Vul elke taart met vers gesneden fruit.
  • Optioneel: Besprenkel tot een ½ theelepel honing, agavesiroop of ahornsiroop over elke taart, gevolgd door een beetje gehakte noten, chia zaden, kokos, muntblaadjes, of andere add-ins over elke taart.

En je bent klaar om aan dit heerlijke vermomde ontbijt te beginnen!

Beeld: Instagram